vakantiehuis Dordogne - Gite Le Touroulet
Omgeving

De Dordogne, ook bekend als de Périgord, is bekend om haar uitstekende keuken en wordt steeds vaker als vakantiebestemming gekozen. Deze Franse provincie heeft een overweldigende schoonheid met haar vele rivieren en kastelen.
Geniet van de natuur, ontdek de prehistorische grotten, bezoek één van de vele antiekmarkten of trakteer uzelf op de lokale Franse keuken.
Een vakantiegebied voor jong en oud met voor elk wat wils.

Uw vakantiewoning is gelegen in het groene heuvellandschap van de 'Périgord Vert' temidden van de weilanden, bossen, meertjes en rivieren.

Boodschappen
In het dorpje St. Jory de Chalais (op 2 km) is een kleine kruidenierswinkel, een bakker en een slager. De grote supermarkten bevinden zich op resp. 6 en 12 km afstand.

Restaurants
Er is voor ieders budget een passend restaurant dicht in de buurt; van afhaalpizzeria tot het meest luxe restaurant voor de fijnproevers. Naast ons zit een kleine camping waar u een drankje kunt drinken aan de bar of tegen weinig geld prima kunt eten. Ook zit er op nog geen kilometer afstand een iets grotere camping waar u heerlijk kunt eten. Wij adviseren u graag.

Een beperkte greep uit het aanbod van attracties:

Brantôme
Het Venetië van de Dordogne.
Een zeer idyllisch oud stadje, waar u heerlijk kunt wandelen, shoppen en eten, maar waar u bijvoorbeeld ook een mooie kanotocht kunt maken. De bruggen leiden u naar de vele terrassen waar u kunt genieten van de lokale keuken.
Meer informatie

Grotte de Villars 
Betovering door water en tijd. Het is het grootste ondergrondse stelsel in de Dordogne (meer dan 13 km). De ondergrondse rivier heeft enorme, onderling door gangen verbonden zalen uitgeslepen. Tijdens de rondleiding ontdekt u de prehistorische wandschilderingen.
Meer informatie 

L'Aquarium du Périgord Noir in Le Bugue/Vézère
Het grootste particuliere aquarium van Europa, waar men de vissen in hun natuurlijke milieu kan gadeslaan. Indrukwekkend zijn de grote karpers, steuren en meerval. Buiten kunt u op het terras genieten van een drankje.
Meer informatie 

St. Jean-de-Côle
Een van de mooiste stadjes in Frankrijk (une des plus belle villages de France).
Meer informatie 

Thiviers
Hoofdstad van de ganzelever.
Iedere zaterdagochtend van 08:00 to 12:00 kunt u in het centrum van Thiviers de lokale markt bezoeken. Een echte aanrader.
Meer informatie  

Jumilhac Le Grand
Dit middeleeuwse stadje heeft een prachtig kasteel en heeft een groot dorpsplein met terrasjes, kroegen en restaurantjes. Het goudmuseum organiseert goudzoek trips in de rivier waar u met een goudplan op zoek gaat naar geluk. U dient wel te reserveren.
Meer informatie

Dierentuin
Parc du Reynou. Gewoon een hele leuke dierentuin.
Meer informatie

Attractiepark Bellevue
Een attractiepark voor jong en oud.
Meer informatie

Le Bournat; een openluchtmuseum dat het leven uit 1900 toont
U vindt er een boerderij, een wasplaats, het gemeentehuis, een bakker, een smid en nog meer, alles ingericht naar het leven in het jaar 1900. Daarnaast toont men de oude beroepen van de streek en kunt u er plezier maken op een kermis uit deze tijd. Maar u kunt er ook van alles zelf doen: dorsen, brood bakken, volksdansen en boetseren. Alles wat op ouderwetse wijze in het dorp gemaakt wordt (en u niet zelf heeft gemaakt) kan in het dorpsrestaurant genuttigd worden. Voor een aantal onder u is dit dorp jeugdsentiment... Een aanrader.
Meer informatie

Verder in de buurt
Kanovaren, paardrijden, vissen op forel, winkelen, kartbaan, klimparadijs, etc. ...

In het huis liggen talrijke folders om leuke uitstapjes te plannen.Contact
Floris en Zsuzsi Stork
Tel: +33 553553071
E-mail: stork@wanadoo.fr

VAKANTIEHUIS - GITE LE TOUROULET