vakantiehuis Dordogne - Gite Le Touroulet
Nazomer

Wellicht de allermooiste maanden hier zijn toch wel september, oktober en november. Overdag vaak lekker warm, s'nachts heerlijk koel. Het zwembad is verwarmd, dus u kunt vaak tot eind oktober  nog zwemmen. Dit is uiteraard wel afhankelijk van het weer.

Vruchten en paddestoelen
September en oktober.
Deze maanden staan erom bekend dat er vele soorten paddestoelen, waaronder boleten en cantharellen, op eigen terrein gevonden worden. U kunt onder begeleiding deze zelf zoeken en indien gewenst bereiden. Pluk gerust wat fruit uit onze boomgaard. We hebben heerlijke appels, pruimen en perziken. Wellicht kunt u zelfs de laatste aardbeien nog plukken.

Gastronomie
September tot en met november.
Deze maanden staan uiteraard ook bekend om zijn heerlijke jachtschotels en wildgerechten. Indien u wilt kunnen wij deze voor u bereiden.
Overal worden biologische vruchtensappen aangeboden en met name op de marktjes vindt u een overdaad aan allerlei soorten paddestoelen en lokale heerlijkheden.

Golf - Wandelen - Nordic walking
U zit hier in het Parc Naturel Regional Périgord-Limousin. Een uitgestrekt natuurgebied met vele wandelroutes. Ook leent het gebied zich bij uitstek voor Nordic Walking. Op 40 minuten resp. 45 minuten afstand vindt u golfcourses. In de zomermaanden is het vaak te warm, maar de nazomer geeft aangename temperaturen om buiten te bewegen.

Wild bekijken
September tot en met november.
Vaak zult u oog in oog staan met reeën en herten. Indien gewenst kunt u zelfs vanuit een jachthut kijken naar herten al dan niet in de bronst. Wij begeleiden u dan naar een groot privéterrein waar u een schitterend uitzicht heeft op het wild (op aanvraag en tegen vergoeding).


September, oktober en november; heerlijk nazomeren ...


Contact
Floris en Zsuzsi Stork
Tel: +33 553553071
E-mail: stork@wanadoo.fr

VAKANTIEHUIS - GITE LE TOUROULET